In Nieuws

Joy Lammers wint derby van Eindhoven

Joy Lammers won de zware Derby van Eindhoven met Zomerfee van de Broekkant. In de barrage met Johnny Pals en Andrew Ramsay was Joy de snelste. “Dit is een prijs waar je trots op kunt zijn”, straalde de winnares na afloop.

Het was een loodzware Derby van Eindhoven. Er was een barrage nodig tussen de drie vierfouters van de eerste omloop. Daarin startte Johnny Pals met een goed galopperende en veel inzet tonende Urjul van Generhese (v.Bon Ami) met een goede nulrit in 45.07 seconden. Twee weken na zijn winst in Lummen leek Johnny zijn tweede Derby-zege af te galopperen. De in Nederland wonende Amerikaan Andrew Ramsay had met Woitcek (v.Calvados) bijna twee seconden langer nodig.

 

Joy Lammers (Hamont) gaf zich niet gewonnen en koos de aanval op de tijd van landgenoot Pals. De missie slaagde. Bijna twee seconden eerder dan Pals passeerde Lammers de finish met haar super springende merrie Zomerfee van de Broekkkant (v.Oklund). “Fantastisch. Ik had de eerste ronde pech op hindernis 1, maar Zomerfee maakte het zo goed af. Ze doet er alles aan om van de hindernissen af te blijven”, prees de winnares haar merrie. “Dit is een prijs waar je trots op kunt zijn. De Derby is altijd een spannende wedstrijd. Een geweldige overwinning”, laat Joy Lammers weten voordat ze de Mini instapt die ze als hoofdprijs naar huis mag rijden.

 

Terug naar nieuws

Start typing and press Enter to search